Forum polskich graczy Tap Tycoon
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Cześć
Postanowiłem założyć wątek odnośnie dalszych działań spowodowanych brakiem naszego prezesa. Obecnie sytuacja jest stabilna, ale z powodu ograniczonych uprawnień i tylko jednego VP, prędzej czy później będziemy mieli spory problem.
Dzisiaj (22.02.2017) padł pomysł połączenia z grupą "Moneymoon". W pierwszej kolejności musimy skontaktować sie z ich prezesem.
To dobry pomysl ale wszyscy musza przejsc (aktywni). I powiedzmy nasza 3 najwyzej notowanych ma dostac VP.
Pytanie "czy" i "na co" się Moneymoon zgodzi. Od jakiego poziomu przyjmowaliby graczy, czy też może najaktywniejszych w kopaniu?
Ja jestem jak najbardziej za, o ile przyjmą wszystkich naszych aktywnych graczy, a jest ich na pewno ponad 10... może być ciężko. Nie chciałabym jednak zostawiać kogoś na lodzie (zresztą sama też się mogę nie załapać). Poczekajmy aż Joanna nawiąże kontakt.
Hej.
Tu Joanna
Myślę że przyjmą naszych graczy, bo mają mało aktywnych użytkowników. Około 4 osoby robią dzienny challenge z czego 80% robi użytkownik "Krzysztof" który przez kilka dni należał do naszej grupy a tam jest nowy. Ma niski poziom i chce utrzymać się w tej grupie i dlatego tylko tak się udziela, bez niego challenge nie został by skończony. Zresztą przez kilka dni w ogóle nie wykonywali zadań. Zwróciłam uwagę że nie za bardzo podpowiadają sobie też na co stawiać danego dnia.
Ich prezes jest aktywny, wita nowych użytkowników i otwarcie mówi że mają sporo nieaktywnych ludzi i potrzebują pomocy. Wydaje się bardzo życzliwy, zależy mu na grupie. Kiedy przyszłam do grupy nagle usunął na raz 5 użytkowników, w efekcie grupa spadła o jakies 20 miejsc w dół. Później bylo ciągle 22 użytkowników i nikt nie dołączył, a jak już to na chwilkę i zaraz znowu odchodził
Jedyne co - to oni mają wyższe levele niż my, u nas jestem 14, a tam byłam chyba dopiero 22 w rankingu grupy.
Mam taką propozycję. Odejdę z naszej grupy do tamtej celem przedstawienia prezesowi naszej propozycji. Ustalmy tylko wspólnie ściśle warunki jakie im zaproponujemy. Napewno muszą przyjąć wszystkie nasze osoby, tylko ile nas jest w sumie?
Aha i zauważyłam że im trochę "wisi" challenge, nawet aktywni użytkownicy nie klikają, a w komentarzach grupy były przepychanki że skoro sam prezes się nie udziela to inni też nie będą. Więc jeśli byśmy się połączyli, musimy też postawić warunek że oni muszą grać i pomagać. Nikt tego nie lubi i może być to upierdliwe ale musimy łączyć siły i robić challenges razem. Nie wyobrażam sobie że my mamy zasady że każdy z nas choć trochę musi pomagać a oni nie robią nic w ogóle. Także moim zdaniem nie tylko połączenie ale także restrukturyzacja tej grupy.
Tak czy siak - dajcie znać co wy myślicie i na czym nam ogólnie zależy, żebyśmy ustalili priorytety i warunki przejścia.
PS: Adi forum jest ekstra klasa Super pomysł! Mega ułatwia komunikacje. Nie wiedziałam że nasz numer 1 w grupie to Bill Gates lol
Pozdrawiam,
Asia
Hej
Dzięki za miłe słowa
Moja propozycja jest taka:
1. Przechodzimy w grupach po 3-5 osób
2. Jedna osoba z każdej grupy dostaje VP. Powinniśmy dostać minimum 3 VP
3. Yoshee przechodzi ostatnia, żebyśmy nie stracili uprawnień w naszej starej grupie
4. Zakładając, że mają 4 aktywne osoby, powinni mieć około 20 wolnych slotów. To powinno dla nas wystarczyć.
5. Wszyscy muszą być aktywni, włączając w to prezesa. Zasady aktywności możemy różnie ustalić. Przykłady:
- opcja 1: każdy musi kopać raz w tygodniu
- opcja 2: każdy musi kopać x razy w tygodniu
- opcja 3: im mniejszy level, tym musi więcej kopać (jestem za , ale minimalnie kopanie 1x w tygodniu
- opcja 4: itd. możliwości jest sporo
6. Za niewykonanie zadania odpowiedzialny jest prezes i wszyscy VP. Grupa musi być aktywnie moderowana
7. Jak prezes nie wyrabia to może przekazać prezesure innej osobie, która chętnie przejmie obowiązki
Joanna - przejdź proszę o nich i przedstaw naszą propozycję. Zaproś też proszę ich prezesa na nasze forum - tutaj możemy ustalić wspólnie resztę szczegółów.
Ok - dziś wieczorkiem przejdę do tamtej grupy i przedstawię prezesowi nasza propozycje wraz z warunkami. Na bieżąco będę Was tu i informować co i jak:)
Pozdrawiam!
Cześć, jako, że jestem ostatni mam jedną prośbę. Nie zostawcie mnie
Hej, a może by tak zaprosić ich prezesa do założenia konta na forum - tym sposobem wszyscy będą widzieli przebieg 'negocjacji', a i trochę łatwiej jest pisać tutaj niż w grze
@Yoshee: dobry pomysł.
@Pat: nie zostawimy
Pozdrawiam
adi
Yoshee bardzo dobry pomysł, tak też zróbmy - ja odejdę, napiszę co i ja u nich w feedzie i zostawię adres naszego forum i wrócę do Was
Adidas to może stworz nowy wątek dot. połączenia grup, tam będziemy podawać warunki i omawiać szczegóły z nimi
Wiadomość dodana po 33 min 58 s:
Hej sorry za "Adidas" zamiast "Adi" powyżej....jak ja kocham moją autokorektę w telefonie...już tyle razy postawiła mnie w niezręcznych sytuacjach bo zawsze wie lepiej niż ja co miałam na myśli
Strony: 1